ey can!..
biz nasıl istersek hayat bize onu sunar...


27 Aralık 2008 Cumartesi

Gününüzü Ömrünüz Gibi Görün

"Günler uzaklardan, sanki bir arkadaş tarafından davet edilmiş gibi sessiz sedasız gelir, ama hiçbir şey söylemezler ve eğer getirdiği armağanları kullanmazsak, onları sessizce alır götürürler," demiştir Emerson.

Günlerinizi nasıl yaşarsanız, ömrünüzü de öyle geçirirsiniz. Önümüzde uzanan onca günün içinde kolayca bugünün çok önemli olmadığı düşüncesinin tuzağına düşebilirsiniz. Ancak güzel bir yaşam harika bir inci kolye gibi, iyi yaşanmış bir dizi günden ibarettir. Her günün önemi vardır ve her bir gün sonucun kalitesine katkıda bulunur. Geçmiş geride kalmıştır, gelecekse bir hayaldir, gerçekten tek sahip olduğunuz sadece bugündür. Ona akıllıca yatırım yapın.

Yaşamınız kostüm provası değildir. Kaçırılan fırsatların tekrar yakalandığı çok nadir görülür. Bugün, yaşama hevesinizi artıracağınıza ve bugünü takipeden günlerde yükümlülüklerinizi çoğaltacağınıza söz verin. Birçok kişi yaşamlarını değiştirmek için aylar, hatta yıllar gerektiğini düşünür. Saygı duyuyorum. Ancak aynı fikirde değilim. Değişim, içtenlikle daha iyi, daha tutkulu bir insan olma kararı aldığınız saniyede başlar. Aylar, yıllar süren sadece verdiğiniz kararı korumak için uygulayacağınız gayrettir ve yaşamınızı değiştirme konusunda alabileceğiniz en iyi karar günlerinizin her saniyesini doyasıya yaşamaktır.

Efsanevi golfçü Ben Hogan'ın dediği gibi:

"Yaşam yolunda ilerlerken, gülleri koklamalısınız, çünkü sadece bir tur oynama hakkınız vardır."

ROBİN SHARMA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...